OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Saturday, 7 April 2012

Soalan yang paling susah adalah soalan yang paling mudah

Assalamualaikum dan salam sejahtera...Haiihh.. Hari ini hari yang agak malang bagi aku.. Stress gile lepas jawab test tadi.. Heee... Geram pun ada.. Lepas ni aku dah tak nak percayakan soalan spot lagi.. Baik aku start study dari soalan basic sehingga soalan yang susah..

Study punya lah lama.. Bincang sana sini.. Last-last satu pun tak masuk..Hampeh.. Terkejut gile tengok soalan yang begitu mudah sehingga tak dapat jawab langsung.. Arrr.. Study soalan punya lah susah.. Derive situ, derive sini.. Ubah dari silinder kepada sphere.. Sphere kepada silinder.. Sampai pening kepala untuk faham solution soalan tersebut.. Last-last apa yang masuk adalah soalan basic..

Soalan yang kitaorang abai macam tu je sebab tak yakin soalan senang macam tu akan masuk test.. Bila soalan tu masuk semua terabur.. Dah lah tak study betul-betul soalan tu.. Kena trick macam tu je.. Langsung tak nampak cara untuk selesaikan soalan tu. Padahal step dia hanya skit je.. Arhh stress.. Apasal lah aku tak baca baik-baik bab tu.. Hint yang ada semua tak berguna.. Tak membantu langsung. Paling tak boleh terima adalah semua soalan itu adalah soalan yang paling simple yang boleh ditanya.. Tapi aku tak boleh jawab.. Haahh.. teruk-teruk.. Aku berani jamin markah test aku ni kurang dari sepuluh.. Tunggu je lah result aku nanti macam mana..

Terima kasih.. salam dari pantai timur.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...