OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Tuesday, 31 July 2012

Nak Jadi Blogger Yang Dihormati??

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sebelum ini aku dah buat satu entri bagi follower blog ini meninggalkan link blog mereka. Tetapi daripada beratus follower itu, hanya beberapa orang sahaja yang sudi meninggalkan link mereka disini.. kecewa gak la, tapi nak buat macam mana..

Untuk menyenangkan kerja aku dan korang semua.. Aku nak sedikit kongsi tips untuk review link blog anda semua dalam Blogger profile. Ini adalah salah satu cara untuk menjadi blogger yang dihormati dan dikenali ramai..

Tutorial on link blog pada Blogger profile 

1. Mula-mula pergi kat dashboard blogger korang. Tekan nama anda, pastu klik pada "blogger Profile". Tekan pula edit profile

 2. Tick blog mana yang korang nak ianya muncul pada blogger profile korang. Pastu klik "Save Setting"


Ok dah selesai, selepas ini link blog anda akan muncul apabila orang klik gambar follower anda..


Kredit pada jejaka terhangat

Terima kasih.. salam dari pantai timur.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...