OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Sunday, 7 October 2012

Perjalanan Di Litar Sepang Bersama Kawan-Kawan

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Masih deman lagi dengan litar sepang. Hehe.. Gembira punya pasal.. Jadi malam ini aku ingin kongsi perjalanan aku dengan kawan-kawan di litar sepang ini. Gambar kat atas itu adalah pintu masuk utama litar sepang ini. Daripada sini kitorang kena berjalan sampai ke Grand Stand. Jauh jugak la nak sampai ke grand stand itu.
Masa ni kami semua dah sampai ke grand stand tersebut. Sekarang ni kami melihat pertandingan pertama iaitu Drag. Nasib baik kami sampai sebelum EVerGREEN UTeM beraksi. Sempat juga kami melihat kemenangan pertama UTeM. ^_^.
Masa ni kitorang tengah bosan menunggu pukul 12 untuk pergi masuk ke dalam pit stop. Jadi mula lah kami merayau ke sana sini melihat kawasan tersebut. Kebetulan jumpa seorang kawan lama.. Seronok dapat jumpa selepas lama terpisah.. hehe.. Siapa?? Diorang kat bawah ni je yang tahu.. hehe

Macam biasa, jurugambar untuk blog aku.. Kredit untuk Khairul Afzam. 
 Ahli Safee FKE yang famous.. Syahir

Apabila dah pukul 12, kami mula bergerak ke tunnel 2 pergi ke pit stop . Jarang-jarang orang sahaja yang dibenarkan masuk ke dalam tempat tersebut. Kami ni kira bernasib baik sebab dibenarkan melawat pameran dari pihak pengajur dan melihat dari dekat kereta-kereta yang menyertai pertandingan ini.





Selesai melawat pameran di pit stop litar sepang, kami semua bergerak pergi makan. Kedai dalam litar ni tak buka, jadi kami terpaksa bergerak agak jauh dari litar tersebut untuk mencari makanan. Selepas selesai makan dan solat, kami datang kembali ke litar untuk melihat sambungan pertandingan yang seterusnya. Time orang semua dah bergerak ke grand stand, aku dan 3 orang kawan lagi pergi masuk musium automotif. Saje masuk sini sebab tak nak pergi ke grand stand itu.. Jauh!!








Apabila pertandingan dah selesai, kami semua bertolak pulang ke UTeM semula.. Masa ni aku perhati semua tidur sebab keletihan.. hehe..

Macam tu lah serba sedikit perjalanan kami semua pada hari tersebut di Litar Antarabangsa Sepang. Sepanjang berada di sini kami semua seronok walaupun kelaparan.. hehe. Apapun terima kasih pada Pihak Universiti kerana membenarkan kami datang ke sini dengan free..

Terima kasih.. salam dari pantai timur.


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...