OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Thursday, 8 November 2012

Study Last-last Minit, Menyesal Pun Tak Berguna

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

study last-last minit


Fakta budak-budak engineering.." Buat jadual waktu belajar hanya buang masa. Belajar hanya bermula sehari sebelum bermulanya peperiksaan. ". Kalau ikut aku, kata-kata di atas memang tepat bagi budak-budak yang malas seperti aku.

Macam biasalah.. Apabila esok nak exam, baru kelam kabut study sampai tidur lewat pagi. Tutorial banyak lagi tak buat. Bab yang masuk exam tak cover sepenuhnya lagi. Itu tak campur soalan-soalan yang tak faham lagi. Nak faham satu-satu bukannya senang. Kena tanya orang. Tapi kalau study masa ni, nak tanya siapa?? semua dah tidur.

Jadi mula lah mengigau memikirkan penyelesaian dan risau tak dapat jawab exam esok ditambah dengan mengantuk. Semua sekali bercampur menjadi satu perkataan.. Iaitu, STRESS!!!.

Moralnya.. Janganlah study last-last minit. Nak menyesal tak guna dah. "Sebanyak mana kamu usaha, sebanyak itulah yang kamu akan dapat."

Terima kasih.. salam dari pantai timur.


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...