OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Monday, 3 December 2012

Belajar Sama Dengan Gagal

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Belajar Sama Dengan Gagal

Kita biasa kena marah dengan guru atau mak ayah dalam bab-bab belajar ni. Ayat biasa yang kita dengar adalah.. " Kalau tak study macam mana nak berjaya ". " Orang yang gagal tu sebab tak belajar ". Betul tak?? Betul lah kan..

Tetapi budak-budak engineering berjaya buktikan satu teori. STUDY = FAIL. Ya!! (^_^). Engineering rock. Belajar tu sama dengan gagal. Lihat persamaan yang dibuat di atas. No study equal to Fail. Meanwhile, Study equal to No Fail. So we solve this equation using mathematical equation and we get Study equal to Fail. Prove!!!. Setuju tak?? 

Mesti lah tak kan.. hehe.. Aku buat lawak je ni pasal ni.. Jangan ambil bulat-bulat apa yang aku katakan ini. Mood  - Tengah stress sebab tak faham subject Microprocessors. Malam ni test.. Arhhhh..

Fakta sebenar yang perlu kita ikut adalah, Belajar = Berjaya . Kalau kita tak study, macam mana kita nak jawab soalan exam. Sebagai pelajar, aku percaya semua tahu yang jalan utama untuk berjaya adalah dengan belajar. Jadi jom STUDY..

*equation di atas sebenarnya tidak valid sebab dah declare awal-awal. No study = Fail, manakala Study = No fail. Sama macam pegangan kita. Tuhan itu ada satu. Jadi mana mungkin tuhan itu ada 2 atau 3. Fikir-fikir lah.

Terima kasih.. salam dari pantai timur.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...