OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Tuesday, 25 December 2012

Cuti Minggu Study Week, Nak Study Atau Nak Cuti??

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Study Atau Cuti?

Sekarang ini dah masuk minggu study week buat pelajar-pelajar degree dan yang seangkatan dengannya. Sebilangan kecil pelajar telah pun pulang ke kampung untuk cuti atau diorang kata nak ambil mood untuk final exam. Dan sebahagian besar lagi masih berada di asrama/rumah sewa bagi menyiapkan diri bagi menempuh final exam.

Cuti Minggu Study Week.. Sebenarnya tak ada istilah cuti minggu study week. Yang ada adalah minggu study week. Minggu study week bertujuan untuk memberi peluang kepada pelajar mengulang kaji semua subject yang telah dipelajari dalam satu sem tersebut. Selain itu, minggu ini juga bertujuan untuk menguatkan kekuatan mental pelajar bagi menghadapi final exam.

Bagi sebilangan kecil pelajar, diorang ambil peluang minggu ini untuk balik ke rumah masing-masing. Tak salah pun sebenarnya nak buat macam tu. Cuma bagi aku, balik ke rumah bukannya study pun. Asal balik rumah je, pasti buku tu tak sentuh langsung. Jadi lebih baik duduk kat asrama ini sebab apabila tengok kawan-kawan semua study mesti kita pun nak study sama.

Jadi antara cuti dan study.. Korang pilih yang mana??

Terima kasih..salam dari pantai timur
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...