OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Saturday, 15 December 2012

Facebook Block Friend Request

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Facebook Block Friend Request

Akibat asyik menekan butang Add Friend tanpa henti akhirnya facebook telah disable function tersebut selama 14 hari. Masa orang nak guna fungsi butang tersebut lah dia buat hal. Hisss.. Kena tunggu beberapa hari lagi sebelum dapat add orang baru. Maaf lah kepada orang yang mempunyai urusan dengan aku. Bukannya aku sengaja tak nak add. Tapi massage di bawah ni asyik muncul sahaja. Maaf sangat-sangat.

Blocked sending friend request


Kenapa masalah ini boleh berlaku :

1. The Person You Are Trying To Connect With Has Their Request Permissions Restricted In Their Privacy Settings (accidental or intentional). ( Orang yang kita hantar permintaan itu dah menetapkan setting privasinya kepada orang tertentu sahaja )

2. Facebook Has Flagged You As A “Potentially Annoying Person” And Is Trying To Prevent Spamming (often over-zealously). ( Facebook label kita sebagai orang yang menyakitkan hati dan spammer )


3. You Have Sent A Large Number Of Friend Requests And Not Had Them Answered. ( Kawan kita tak nak terima permintaan menjadi kawan facebook )

Pengajarannya adalah jangan add orang sesuka hati selepas ini. Pastikan kita add orang yang betul-betul kita kenal. Kalau tak facebook ni dengki dengan dan block kita dari terus menghantar permintaan menjadi rakan tersebut. Facebook ni tak boleh tengok langsung orang senang. Dengki tak habis-habis.

Terima kasih.. salam dari pantai timur.


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...