OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Monday, 3 December 2012

Jom Check Performance Blog Di GTmatrix

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Tadi Mak Dara ada memperkenalkan satu tips blogging yang bagus dalam blognya. Tips yang Mak Dara bagi adalah untuk test blog kita di GTmatrix. Test yang dilakukan di GTmatrix adalah Page Load Time, Total Page Size, Total Number Of Requests dan macam-macam lagi.

Yang bagusnya GTmatrix ni adalah dia siap berikan gred lagi untuk blog kita. Selain itu, kita boleh bandingkan performance blog kita dan juga kawan kita. Result akan dibandingkan antara kedua-dua blog. Jadi kalau kita ada saingan dalam blog ini, elok lah gunakan aplikasi ini untuk memperbaiki apa yang patut.

infinity performance test

Keputusan untuk blog aku adalah seperti di atas.. Jadi kalau korang pun nak test blog bolehlah pergi ke sini.
gembira, anime, happy

Terima kasih.. salam dari pantai timur.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...