OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Tuesday, 15 January 2013

2000 Domain.my Percuma Kepada Rakyat Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

domain free

Sebelum ini dunia blogger di malaysia kecoh dengan satu pemberian domain.my free dari Kementerian Sains Teknologi Dan Inovasi. Sekarang ini aku nak tambah lagi kekecohan itu dengan satu berita baik. Pihak Asiahost Advanced Tech telah melanjutkan tawaran pemberian domain free dan memberikan tambahan 2000 kuata secara percuma kepada mana-mana warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun terutamanya kepada blogger di Malaysia.

Aku juga tahu ramai yang telah mengisi borang tersebut tetapi tak dapat-dapat domain yang ditunggu itu. Tahu tak, sebab utama kelewatan tempahan korang itu adalah kerana terlalu banyak tempahan yang tidak menepati syarat utama dari pihak .my DOMAIN REGISTRY. Jadi ingat, apabila isi borang itu kenalah berhati-hati dan ikut step yang diberikan betul-betul.

Untuk maklumat korang semua. Domain .my ini dijual dipasaran dengan harga RM120.00 dan dalam progam yang dianjurkan oleh 1MYID ini anda hanya perlu membayar yuran tahunan pada tahun ke-2 dan tahun seterusnya RM20.00 sahaja.

Maklumat Penting : domain ini hanya untuk rakyat Malaysia yang berumur 18 – 45 tahun sahaja. Sila isikan nama penuh seperti didalam kad pengenalan. Segala maklumat yang meragukan dan tidak menepati syarat serta tidak padan daripada maklumat dari Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) tidak akan di proses. Proses tempahan akan mengambil masa yang sedikit lama bergantung jumlah pendaftaran. Domain yang didaftar tetap akan diberi secara percuma. Sila gunakan promotion code "belia".

Ingat.. belia  

Jangan salah pulak.. Segala tutorial dan cara menukar domain ini ada di blog Coklateyesblog cydasite dan blog paly.

Pilihlah mana yang terbaik.. Korang boleh cari nama domain yang ingin korang gunakan di atas sidebar sebelah kanan blog ini. Masukkan nama domain yang korang pilih dan lihat jika masih ada ataupun sudah diambil orang. Bagi yang berminat bolehlah daftar sekarang.

Terima kasih.. salam dari pantai timur.Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...