OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Saturday, 12 January 2013

Sakitnya Final Exam

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sakitnya Final Exam


Penatnya apabila 3 hari berturut-turut ada exam final. Letih satu badan. Main bola pun tak seletih ini. Apabila otak berfikir 24 jam tanpa henti dengan tidur kurang 4 jam sehari memang memenatkan. Aku lagi rela balik lambat lah dari jawab exam yang macam ini. Sekarang ini hanya tinggal satu paper sahaja lagi sebelum aku bebas dari final yang mengecewakan ini.

Nak menyesal pun dah tak berguna lagi. Aku terima je lah apa yang aku akan dapat nanti. Padanlah dengan usaha aku yang sedikit ini. Study pun last-last minit. Masa study nampak macam boleh buat. Tetapi bila masuk dewan lupa semua step. Macam ni lah jadinya kalau usaha sikit. Walaupun soalan yang masuk exam itu sebijik dengan latihan tetapi apabila lupa, Semuanya hancur..

Tapi dalam kehancuran itu kenalah fikir positif. Banyak lagi paper yang kena ambil selepas ini. Kalau ingat pada yang lepas jatuhlah moral kita. Kertas yang lain kena bagi tumpuan juga. Semua yang berlaku adalah ketentuan dari ilahi. Jika dia menghendaki kita ingat, maka ingatlah. Kalau lupa, buat macam mana pun kita akan tetap lupa. Dia lagi mengetahui apa yang terbaik buat kita. Insyallah.

Tapi kena ingat, "Berharap tanpa usaha adalah sia-sia". Kita hanya berusaha, yang menentukan adalah Allah.

Terima kasih..salam dari pantai timur.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...