OnlineLahTauke! Bring Your Business Online!

Saturday, 5 January 2013

Tambah Trafik Tambah Follower 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Blog pendidikan buat blogger 

Pendidikan di dunia nyata biasanya datang dari sekolah, kolej ataupun universiti. Itu di dunia realiti. Di dunia fantasi atau alam maya ini, kita belajar daripada orang lain melalui article-article, entri daripada blog dan sebagainya.

Apabila menjadi seorang blogger, kita perlulah mencari seorang guru yang boleh memberikan panduan dan rujukan dalam selok belok dunia blog ini. Sepertimana juga dalam islam, kita tidak digalakkan mempelajari ilmu tanpa guru. Dikhuatiri terdapat kesilapan dalam memahami ilmu yang kita pelajari itu.

Penting juga kita berguru dalam ilmu blog ini sebab ada banyak perkara yang kita perlu tahu sebelum kita tulis sesuatu. Kita tidak boleh main tulis sahaja sebab ramai orang yang membaca apa yang kita katakan itu. Walaupun kita kata blog kita ni tidak ada orang pun yang datang, tetapi ingat!! Suatu hari nanti pasti ada orang yang akan membaca atau terbaca entri kita itu.

Jagalah kata-kata kita daripada menfitnah orang kerana buruk padahnya nanti. Dosa dengan Allah kita boleh mohon ampun dengannya.Tetapi jika menabur fitnah, dosa itu adalah diantara manusia. Malanglah nasib kita di akhirat jika orang yang kita fitnah itu tidak mahu memaafkan diri kita.

Jadi carilah seorang guru buat diri kita. Cadangan aku, ikutlah blog En.HasrulHassan sebab banyak ilmu tentang dunia blog yang dia kongsikan. En.HasrulHassan menjadi panduan kepada aku untuk menulis entri bagi blog ini. Blog juga En.Hsarulhassan adalah blog pendidikan buat blogger yang baru berkecimpung dalam dunai blog ini.

Blog INFINITY adalah blog peribadi milik MOHD LOKMAN BIN RAMLI yang digunakan untuk menyampaikan maklumat, ilmu dan juga meluahkan perasaan.

Tarikh tutup untuk join segmen ini ialah pada 9 Januari 2013.

Terima kasih..salam dari pantai timur.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...